apus pe dunare

6 Motive să dormi la cort cu Danube Escapes. De ce camping.

Pentru că vara trecută am petrecut 3 luni în natură și am dormit ori pe vaporaș, ori în camping, am hotărât să dedic un articol doar acestei teme – de ce imi place campingul. Să te cazezi chiar pe malul Dunării și să adormi între pereții de fâș ai unui cort înseamnă mult mai mult decât atât, înseamnă să explorezi zone aparte și să descoperi lucruri noi, despre tine și despre natură. Iată câteva dintre motivele pentru care merită să campezi la Dunăre:

Agentie de turism care orgnizeaza vacante ieftine pe dunare, in delta dunarii si cazanele dunarii, braila, marasu, fetesti. Inscrie-te pentru aventura, turism, caiace, weekend de pescuit, cazare la cort, oferta last minute in Romania.

 

  1. Pentru că tururile pe Dunăre cu Danube Escapes vin cu foc de tabără, cu hamace, cu muzică, dacă vrei, cu ciorbă de pește sau grătar, cu mâncare sănătoasă de la țară. Ne place să aprindem focul și să auzim cum fierbe mâncarea în ceaun, mâncare pe care o guști altfel acolo, în mijlocul naturii sau după o tură cu caiacul.

Camping la Dunare

      2. Călătorim în grupuri mici

în care ai timp să socializezi, să împărtășești opinii, să râzi, să pescuiești, să stai la povești, să gătești, să dai share la cină, la mic dejun, la cafeaua de dimineață și ai cu cine să privești stelele și răsăritul.

aventuri pe Dunare

 

  1. O pauză de camping în natură are efecte pozitive asupra sănătății

și modului în care funcționează creierul uman, efecte pe care le-au enumerat, din surse sigure, cei de la National Geographic aici. Dincolo de calitatea somnului, de relaxare și motivare, iți poți descoperi abilități noi.

  1. Pentru că se ajunge rapid

pe autostradă, este ușor accesibil, dar campezi într-o adevarată oază de natură, departe de aglomerație, unde nu te deranjează nimeni și nimic. Te ghidăm și facem să fie clar unde trebuie să ajungi, spre exemplu aici sau aici.

  1. Pentru că este simplu să afli de ce ai nevoie

astfel încât să nu iți lipsească nimic și să ai o seară perfectă. Întradevăr ceea ce pui în bagaj e puțin diferit față de ce iți iei la tine când te cazezi la hotel. Sunt binevenite frontalele, izoprenul, hainele potrivite, astfel încat să nu iți fie nici cald, nici frig etc. Din fericire nu e greu să iți faci lista cu strictul necesar pentru camping (noi te putem ajuta, ba chiar te putem ajuta și cu echipamente, la cerere) și regulile se cam opresc aici. La capătul celalalt al drumului te asteaptă distracția și relaxarea.

  1. Ai pădure și ai Dunărea la 3 pași.

Dormim în locuri în care nu există unități de cazare, iți petreci noaptea la marginea pădurii și auzi valurile Dunării de la 3 pași distanță. Este unica posibilitate de a-ți petrece noaptea în aceste locuri izolate, neexplorate încă de mulți turiști, în care natura este încă sălbatică. Se ajunge doar pe apă, iar noi mergem cu caiacele și vaporașul.

 

stele dunare

 

Pe mine, dintre toate acestea, cel mai mult m-a impresionat modul în care se se vede pădurea și se aud sunetele naturii noaptea. M-am bucurat imens că pereții subțiri ai cortului nu opresc aceste sunete și chiar mi-au permis să mă simt acasă.

LEAVE COMMENT